يکشنبه 23 شهريور 1404
شعار سال 1404 - سرمایه گذاری برای تولید
تاریخ : شنبه 22 شهريور 1404
کد 468

بازدید مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی از سازمان نظام مهندسی آذربایجان شرقی

دکترلهون اسدی مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی از سازمان نظام مهندسی آذربایجان شرقی بازدید کرد.
به گزارش امور ارتباطات و رسانه سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان شرقی، جلسه‌ای نیز با حضور مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی، مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی، معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان، رئیس اداره نظام مهندسی ساختمان راه و شهرسازی استان، اعضای هیئت مدیره، بازرسان و اعضای شورای انتظامی در محل جلسات سازمان برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر علیرضا معتمدنیا، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان شرقی، طی سخنانی گزارشی از روند فعالیت‌های این سازمان در سطح استان ارائه کرد و اظهار داشت: این سازمان با مسائل و چالش‌هایی در سطح کشور مواجه است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به عدم اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان اشاره کرد که سال‌هاست باقی مانده است. انتظار می‌رود در دولت چهاردهم این اتفاق به نفع جامعه مهندسی کشور رخ دهد. موضوع تعارض منافع نیز یکی دیگر از چالش‌هایی است که سازمان نظام مهندسی ساختمان با آن درگیر است و نیازمند بازنگری می‌باشد.
وی افزود: نظام‌نامه مجامع سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز با توجه به چالش‌های ایجاد شده در برگزاری مجامع سطح کشور نیازمند بازنگری است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان شرقی همچنین تأکید کرد: با توجه به کثرت مهندسان عضو سازمان، باید قوانینی تصویب شود تا مهندسی ساختمان به‌عنوان شغل تلقی شده و به تبع آن موضوع بیمه مهندسان که سال‌ها مغفول مانده به نتیجه برسد و اقدام اساسی در راستای حل این مطالبه به حق مهندسان ساختمان صورت گیرد.
در ادامه، دکتر بابک نجفیان مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی نیز طی سخنانی اظهار داشت: سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان شرقی یکی از بزرگ‌ترین سازمان‌ها با حدود ۴۰ هزار عضو در سطح کشور است که بر روند طراحی، نظارت و اجرای پروژه‌های ساختمانی نظارت دارند.
وی افزود: یکی از نقاط قوت سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان شرقی، برگزاری منظم و قانون‌مدار انتخابات و مجمع عمومی این سازمان بود که در اوج آرامش برگزار شد. هم‌اکنون نیز شاهد هماهنگی سازمان با اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی در راستای اجرای قوانین و مقررات ملی ساختمان هستیم.
دکتر لهون اسدی، مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی، نیز در این جلسه با بیان اینکه بررسی ساخت‌وسازها در استان آذربایجان شرقی به‌ویژه در تبریز نشان می‌دهد که مقررات ملی ساختمان به‌خوبی رعایت می‌شود، افزود: کیفیت ساخت‌وساز، سازه‌ها و نماهای ساختمانی حاکی از عملکرد قابل قبول مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان شرقی است که قابل تقدیر می‌باشد.
وی با بیان اینکه توقع دولت، هماهنگی سازمان نظام مهندسی ساختمان با ادارات کل راه و شهرسازی است، افزود: این هماهنگی در استان آذربایجان شرقی مشاهده می‌شود و امیدواریم همچنان ادامه‌دار و پایدار باشد.
مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی در ادامه به مصوبات هیئت‌های چهار نفره استان‌ها اشاره کرد و گفت: هیئت‌های چهار نفره استان‌ها از ظرفیت‌های بالایی برخوردار هستند. لذا مقرر شده است تصمیمات و مصوبات آن‌ها محلی شود و کمتر مداخله داشته باشیم. ما به هیئت‌های چهار نفره به‌عنوان ارکان تصمیم‌گیری نگاه می‌کنیم که نتیجه این نوع نگاه را در تصویب تعرفه خدمات مهندسی توسط هیئت‌های چهار نفره استان‌ها مشاهده کردیم. در حال حاضر، مصوبات هیئت‌های چهار نفره پس از ارسال به دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی سریعاً بررسی و پاسخ داده می‌شود تا روند فعالیت‌های سازمان‌ها با سرعت ادامه یابد.
دکتر اسدی همچنین به اهتمام ویژه در اصلاح و بازنگری قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان اشاره کرد و گفت: پیش‌نویس اصلاح این قانون آماده شده است و ظرفیت‌های جدیدی در آن به نفع جامعه مهندسی ساختمان کشور در نظر گرفته شده است. در راستای اصلاح این قانون، جایگاه کاردانی‌های ساختمان در حوزه خدمات مهندسی ادغام می‌شود و همچنین یکپارچه‌سازی نظام فنی و اجرایی کشور نیز صورت خواهد گرفت. با تعامل بسیار خوب ایجاد شده بین دولت و مجلس شورای اسلامی امیدواریم اصلاح و تصویب قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان پس از سال‌ها به صحن مجلس رفته و با کمترین تغییرات تصویب و ابلاغ گردد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت سامانه یکپارچه سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور (IMS) تأکید کرد و اظهار داشت: راه‌اندازی این سامانه برای این سازمان بسیار اثربخش بوده و منجر به کاهش هزینه‌ها شده است. تأکید می‌شود که حتماً تمامی امور از طریق این سامانه انجام شود و استان‌ها نیز باید در این راستا اهتمام ویژه داشته باشند.
مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی همچنین درباره موضوع بازنگری در خصوص قانون تعارض منافع گفت: بازنگری در خصوص قانون تعارض منافع مطرح است و باید در این خصوص تصمیمات اساسی اتخاذ شود.
وی با اشاره به افزایش اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان در سطح کشور و در مقابل آن کاهش ساخت‌وساز و نبود کار برای مهندسان عضو گفت: مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان یک ظرفیت ویژه هستند و حال که ساخت‌وساز کاهش پیدا کرده، می‌توان از ظرفیت این مهندسان و سازمان در حوزه مقاوم‌سازی، بهسازی و نوسازی ساختمان‌ها به‌ویژه ساختمان‌های ناایمن استفاده کرد. با توجه به اینکه حدود ۲۰ میلیون ساختمان در سطح کشور وجود دارد، این امر می‌تواند از طریق سازمان نظام مهندسی ساختمان زمینه اشتغال برای مهندسان فراهم آورد.
مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی از ایجاد «خانه مهندس» در استان‌ها خبر داد و افزود: بر این اساس برنامه‌ریزی شده است با همکاری ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها و اختصاص زمین، همچنین مشارکت سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان و استفاده از ظرفیت تشکل‌های فعال در حوزه ساختمان، خانه‌های مهندس در استان‌ها احداث شود تا خدمات رفاهی، آموزشی، فرهنگی و دیگر خدمات مورد نیاز به مهندسان ساختمان از طریق این مراکز ارائه گردد.
دکتر اسدی در بخش پایانی سخنان خود از اعضای شورای انتظامی سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان شرقی قدردانی کرد و گفت: پرونده‌های بررسی شده در شورای انتظامی این سازمان در آذربایجان شرقی با دقت بالا و مناسب رسیدگی می‌شوند که جای تقدیر و تشکر دارد.
در ادامه، هر یک از اعضای هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان شرقی، بازرسان و اعضای شورای انتظامی نقطه‌نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کردند و مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی نیز در خصوص موارد مطرح‌شده پاسخ داد.
 
  • نوشته شده
  • در شنبه 22 شهريور 1404
  • ساعت 21
  • توسط itshams itshams
  • ویرایش شده
  • در شنبه 22 شهريور 1404
  • ساعت 21
  • توسط itshams itshams
نظرات شما
captcha refresh